Noe som har blitt veldig populært i de seneste årene og som har fått en slags gjenoppstandelse i den generelle befolkningen er musikk laget av kompositører, først og fremst til film. Noe av grunnen til at vi kaller det en gjenoppstandelse er fordi denne typen musikk er uten sang som oftest og har en slags lyd som kan minne om klassisk musikk. Forskjellen mellom musikk til film og klassisk er at musikk til film har en mer dramatisk overtone og en melodi som går etter handlingen. Men det har blitt svært populært og kompositørene har fått store navn også utenfor industrien de arbeider i.

Filmmusikk har den distinkte oppgaven til å få seeren til å føle noe mens han ser på det som utfolder seg på skjermen, og om det er vellykket kan det gjøre det slik at reaksjojnen til en scene kan bli langt større enn hva den ville vært uten musikk. Om det er virkelig bra gjort så er det slik at man forbinder musikken til filmen, eller enda mer, at man husker musikken enda mer enn filmen. Det har blant annet skjedd i filmene om Star Wars og Indiana Jones. Bare når du leser disse navnene så kan du høre musikken spille i hodet ditt. Så kjente som sangene der er.

Blant de mest kjente filmkompositørene er Hans Zimmer, Michael Giacchino, John Howard og Howard Shore. Disse har blitt så berømte for sine evner at de i visse steder er nesten like kjente som de største artistene i verden. Og hvorfor ikke? De lager jo tross alt musikken til de største filmene i verden, hvor milliarder er noen ganger investert. Det er ikke merkelig at også disse får store navn ute i verden, spesielt siden folk som Zimmer blir ofte brukt av mange ulike selskap og regissører. Neste gang du ser en film er det store sjanser for at en av disse har laget musikken.