Noe som er veldig gøy i dag med den nye trenden av musikk som folk hører på, er hvor populære norske artister har blitt. Det er naturligvis ikke første gang, a-ha ble jo verdenskjente på 80-tallet og er fortsatt store stjerner. Det finnes også andre grupper som har hatt norske artister med, som for eksempel Aqua med Lene Nystrøm som ble veldig populære på 90-tallet. Du har også Christian Ingebrigtsen som var med i gruppen a1. Det finnes naturligvis andre artister og Norge har en stolt og rik tradisjon med artister i verdensbildet.

Men kanskje ikke like mange som de har i dag, mye på grunn av den nyere sjangeren som heter EDM som er sjanger hvor du produserer og spiller musikk, men ikke synger selv. En DJ kommer også innenfor den kategorien. Kygo er en av de mest kjente artistene i verden, ikke bare innenfor den sjangeren, men i musikk generelt og det var hans remiks av Ed Sheeran sin sang “I see fire” som virkelig satt han på kartet. Han har da også samarbeidet med bortimot alle de største artistene i dag og er et navn som blir gjenkjent over hele verden. Han er ikke bare en norsk artist, men en artist av hele verden.

Andre store og kjente norske artister i lignende sjanger er Alan Walker som med sin sang “Faded” har fått over en milliard avspillinger. Det som er med han, er at på grunn av navnet så tenker man ikke umiddelbart at han er norsk, men det er han altså. Seeb er også en velkjent musiker som har fått mye oppmerksomhet i det siste. Så Norge har mye å være stolte av egentlig når man ser på hvor mye suksess nordmenn har hatt. Andre er for eksempel Madcon sammen med Nico og Vinz i hip hop sjangeren. Mye bra der altså.