En av dagens mest populære sangere er Taylor Swift, som har et navn du sannsynligvis har hørt om og om igjen i ulike sammenheng. Hun flyttet til Nashville da hun har bare 14 år for å lage seg en karriere innen country musikk og det klarte hun ganske bra kan man si. Hennes første album da hun var bare 18 år ble en av de mest populære albumene på 2000-tallet. Øyeblikket da Taylor Swift virkelig ble kjent over hele verden var ironisk nok ikke for en sang eller musikkvideo, men for et kontroversielt øyeblikk på en prisutdeling, MTV, da hun vant prisen for beste kvinnelige video i 2009.

Da hun skulle ta i mot prisen, ble hun avbrutt av rapperen Kanye West, som mente at Beyonce egentlig burde vinne. Noe som egentlig er uhørt i en slik sammenheng, og som bidro veldig sterkt til at Swift ble A-liste kjendis. Det er en ting med sangene hennes som har karakterisert henne, og det er ofte at de involverer og snakker om tidligere forhold og kjærester som hun har hatt. Noe som har bidratt til at hennes image er at hun kan virke litt bitter. Men utenom det så har hun blitt et idol over hele verden, spesielt for jenter som ser på henne som en helt og som en rollemodell de har håp om å kunne kopiere en gang. Det er kanskje det viktigste og beste hun har klart å få frem med sine sanger. At man kan være sterk og uavhengig av andre i verden, og fortsatt klare seg veldig bra.

Kanskje det er en av musikkens viktigste roller utenom det å være underholdende. Det å sende ut en beskjed til verden og inspirere folk som hører på at livet kan forandres på til tross for at det innimellom ikke virker som at det er mulig.