Når det gjelder å snakke om dagens popkultur og sangerne i dag, hvordan de opptrer og hvordan sangene er, så føler vi at det er viktig å snakke om dem som kom før. Om de som etablerte dagens popkultur, selv om sjangeren har forandret seg til en viss grad. De som kom før er vel mange av de du kjenner allerede, The Beatles, Rolling Stones, Elvis Presley og Michael Jackson blant andre. Vi vet at det finnes langt flere, som kanskje har bidratt til musikken på flere måter enn disse, men når det kommer til popularitet så er det svært få som slår disse fire.

The Beatles tilhørte tradisjonelt rock and roll sjangeren, men den har i stor grad forandret seg fra hvordan den så ut på 60- og 70-tallet til å bli lignende pop som vi har i dag. De eksperimenterte med lyder og ulike musikkstiler som for tiden var uhørt og som i dag vi tar for gitt. De var jo sammen med Elvis Presley gruppen som virkelig var de første superstjernene i verden og de varierte sine stiler fra popballader til hard rock og alt der i mellom som psykedelisk musikk. Det hjalp dem naturligvis veldig mye at de hadde to av musikkhistoriens beste låtskrivere i Paul McCartney og John Lennon.

Det er mye en kan gjøre for å lage bra musikk, men om en har en bra låt, uavhengig av den utøvende kunstneren, så har man som oftest en god sjanse til å lage bra musikk. Noe som The Beatles gjorde, mer enn kanskje noen annen i historien. Det The Beatles gjorde mer enn noe annet var å skape en kultur, slags standard når det kom til fans av musikk. Fansen tok til seg artistene mye mer enn hva de gjorde tidligere og en kultur for superstjernene ble skapt.